Friday, January 29, 2016

Autumn Yang Lalu


Harini 29.1.2016 bukan la sama musim luruh akhir November pada tahun itu..  
Ni cerita kenangan...bekalan cerita untuk anak cucu.. 

Autumn selalu dekat dengan hati walau winter adalah kesukaan aku... 

Winter detik pertama aku melangkah seorang diri (tanpa orang yang aku kenal).. 

Demi Winter... (Aku rindu..)
10 jam atau 12 jam terbang menyusuri langit malam...lupa...

Demi Autumn aku naik burung besi 
Terbang 4 jam ke Hongkong... 
Lepas lelah.. Melepak...

Demi Autumn aku naik burung besi
Terbang 4 jam ke Korea
Kali ni bukan lepas lelah...
Tapi mencari ketenangan...

Bukan dia aku cari... Tapi DIA...
Dalam mencari DIA.. 
Aku jumpa dia

Tak.. Aku rase memang takde..
Bak kate kawan lame.. Selamber Ayam..
(Gamble n suka buat hal sendiri)

Aku pada mata Dia di musim Autumn
Macam tu la... 
"Kenapa kawan ko suke sensorg"
Aku suka menghayati tempat orang dengan cara aku...muahah



"Kita" di situ memang takde
Aku kiri Dia kanan
(Tak terfikir atau mmg tak nak fikir)

Dalam burung besi pulang menuju persinggahan
Liliey Aku Dia...
"Nak tido ke?"
"Borak dengan aku"
"Kat KL kita tak jumpa dah"

Dalam barisan mengadap penjaga pintu tanah air..
Berselisih sebelah barisan
"Minta no kotak transfer suare"
Emm (malas nk kasi)

Lepas pintu gerbang lari harap tak akan berjumpa lagi..
Tertinggal buku merah atas meja pengawal pintu...
Tersingkap rahsia
Makcik Pakcik melaka jadi saksi..

Hakikat asam di darat ikan di laut
Dalam periuk jumpa juga tak dinafikan

Tahun baru pembuka pintu
Dua keluarga bertemu
Sebulan campur setengah bulan 
Dua kampung pula bertemu


Nota hujung kaki...
Teringat dalam perjalanan ke tempat nk terbang..
Gurauan nenek jadi nyata
Borak gune kotak transfer suara
"Pergi sana jangan lupa bawak balik satu"
"Yo la ha" bawa balik mate sepet satu
Aku?







 






Friday, December 18, 2015

8 Hari Yang Menceriakan n Mengharukan

8 hari berkursus n bermacam2 aktiviti bersama walau tak berapa nak kenal tapi sedikit sebanyak timbul juga rase sedih bile masing2 terpisah menuju laluan berbeza dan ada juga sehaluan sebangunan... Apa2 pon semoga berjumpa lagi





Akan merindui aisyah an cik pah... Sorang ke selatan sorang ke timur... All the best

P/s: aisyah mcm pinky






Thursday, December 3, 2015

3 Tahun Yang Bermakna

Our last divisional lunch...

Our first meeting with exco

3 tahun yang bermakna... Harini last day aku kat minco... Akhirnya.... Terima kasih semua... Terima kasih akak zarina, kak aspa, heazil hannan ahnaf aiman wan ameen emir connie suhaimi tak lupe mr ong... 3 tahun yang bermakne... Semoga berjumpa lagi...  Sedih... ��





Semoga berjumpa lagi..... 

Nota kaki: sorry short notice....



Saturday, May 23, 2015

Istanbul Aku Datang lagi - Part 1

Alhamdulillah... Dah seminggu aku balik dari Turkey... Dapat makan makanan malaysia mcm budak dapat gula... Teringat mase kat sane asyik roti nasi kebab sup... Bukan la aku tak suke makanan dorang... Mmg sedap makanan turkey... Sup nye mmg feberet aku... Tapi main dish nye kering je sume.. Aku boleh je makan.. Asal ade garam n cili flakes layan je... Tapi lame2... Rindu nk makan makanan azali.. Lidah org melayu... Akhirnye last day aku kat turkey aku breakfast meggie tomyam... Hahahah... Tu je nak cite.. 

Monday, March 30, 2015

Berjalan ke arah selatan

Assalamualaikum.... Seminggu aku cuti tambah dengan mc 2 hari... Lame dah tak masuk opis... Batuk demam selseme.. 3 pakej skali... Hoho.. Nak bercuti pon standby je ubat dlm beg... Dua2 batuk selseme... 

Selatan... Musim panas skrg... Terik sgt...

Lexis port dickson

Dok semalam kat PD, esok nye ke johor pulak... Destinasi pertama.. JPO.. Tak best...
JPO

Steambot n sup gear box... Boleh la... Sebelah padang ape tah mmg byk lori steambot kat sane...pastu menyinggah pasar karat.. Night market dekat dgn majlis bandaraya johor bahru.. Sok nye berjalan ke nusajaya... 

Legoland

Puteri harbour

Hello kitty

Kuso art galery

Zoo johor 

Dah puas jalan johor naik balik ke melaka.. Dok dua malam.. Puas jugak berjalan kat melake compare jalan ke johor


Tu je la trip seminggu ke selatan...

Next kite nk ke mane pulak hihi