Wednesday, August 20, 2014

My addicted - yarns & crochet

Salah satu impian aku selain nak ber shopping yarns... Adelah.... Teringin sgt nk beli yarn winder.. Dah lame aku usha kat iceyarns.. Amazon.. Tapi semua nye aku kuburkan... Tapi tahun ni aku nekad nak beli jugak... Kononnye dengan harapan dapat gulong benang dengan cantik n lebih tersusun~~~~ harapan... Uhukhuk...

Aku dah lame tak bukak blog... Saje je usha2 blog yg jd feberet aku... Attic24... Dah lame tak tgk.. Rupenye attic dah jual yarns n barang yg berkaitan crochet n knitting... 

So setelah membuat perbandingan harga.. Aku rase kat woolwarehouse lagi murah berbanding yg aku tgk di amazon n iceyarns... Disebbkan oleh aku mmng nk beli yarn dekat wool warehouse ni.. So aku rembat skali ngn yarns winder ni... 


Ni la yarns winder yg aku beli... Alat ni kene letak atas meje n kuncikn supaye tak bergerak.. 

Best gile dapat gune winder ni... Ni la hasilnye... Baru try��




Tu je....✌️

Monday, January 6, 2014

Türkçesinde iki yıl

Merhaba!! Merhaba!!

Aku nak tulis sgt cerita ni.. tapi aku malasssss.... byk story yg aku hold.. bile la nak rajin ni... susah nak mencarik semangat... papepon.. Turki memang sgt cantik.. lagi2 blah country.. apatah lagi byk sejarah dari zaman sebelom kedatangan islam, kisah Rasul2 kita smpai la kisah Khalifah yg terakhir...Ya Allah rindu sgt... dan org2 Turki..

Dua tahun kat Turki.. n aku PASTI takkn lupe... n aku rase sgt syg... POYO la pulak.. Bye!!

Nota Kaki: Mencarik kekuatan nk transfer gambar... MODE: MALAS n RINDU




Monday, November 11, 2013

Crochet hat and anak2 buah

Fuh fuh..dah bersawang blog ni... lame dah tak update. rase malas nk tulis.. malas nak update... byk cerita nk share tapi sgt2 susah nk share.. yg mane boleh je la.... crochet n anak buah aku... crochet je mesti ade anak2 buah.... anak buah je mesti ade crochet.. mane taknye.. tu la model nye pon... kuikuikui..

Owl hat ni lame dah kaitnye.. siap dah bg kat org lagi... biru tu dah bg kat member.. untuk anak nye.. baru lahir...




Taman Metropolitan a.k.a.Layang layang

Aku pon tak pasti bile tarikhnye... kat tempat ni memang ramai org datang main layang2.. super crowded ngn org.. tapi best..

Aunty ... jommm

Amira n zety tgk ape tu....


Ali.....

Tudung hijau tu akak aku.. tgh pregnant anak ke 3 skrg ni... bertambah la cucu mak esah.. aiii

Tunjuk layang2...
 Aku nk gelak dengan amira (baju merah).. die ckp kat aku.. "aunty..  aunty  beli kan la layang2..  Aku pon balas.. takmoh la aunty tak reti main... cepat je die balas.. ala takpe kitorg reti main.. dlm hati aku.. amboi.. pandai nye ckp ye... petah betul... baru 3 tahun..

sampai sudah mintak layang2.. aunty die tak beli kan... hehehe sian....
Nota kaki: dah ade 6 org anak buah.. another 1.. otw.. yippy..

Monday, August 19, 2013

Owl Crochet Hat lagi...!!! \0/

Huwaaa... lambat bangun pagi ni..!!! kol tujuh baru terjaga gara gara mengait smpai kol 3 lebih pagi td.... kol 9pg baru smpai opis...hee tapi smpai umah awal.. pukul 4 lebih dah terpacak kat rumah.... thanksss meeeting.... \0/ . Kalu tidak kerana meeting kat KL harini jangan harap la dapat balik awal.. ahak.. ganti masa sebab masuk office lambat td.. :P

Sekarang tengah semangat OWL....



Ni la OWL HAT nye sampai aku tdo lambat n bangun lambat pg td.. tapi sy adelah hepi sgt...

Sunday, August 18, 2013

Owl Crochet Hat

Assalamualaikum..... 

Disebabkan mood raya tak habis lagi.. semangat kerja pun kurang... jadi aktiviti aku sekarang suka sgt nak ber CROCHET lagi.... lagi2 bile owl hat yng dari dulu nak sgt buat akhir nye terbuat jugak... heeee....

Tadaaaa...!!! ni la dia Owl Crochet Hat nya.. \0/  hehe


Mujur la ada Ali... anak buah aku yang paling kecik.. umurnye setahun lebih.. Hat ni aku suggest untuk new born hingga ke 1 tahun.. tapi bergantung kepada saiz kepala baby tu.. sebb ade yang jenis chubby takot even bawah 1 year pon tak muat...

Ali nak join aunty mengait ye..?? nak kait ape tu...??
Habis la benang Aunty,.... (~_~)".... 
Tu je la setakat ni.. nak try buat owl hat lagi.... dalam process,.... Wish me Good Luck.. !!!